Mikko

Järvenpäässä juuret, Tampereella opiskelu.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle elämäntapa. Kipinä yhteisiin asioihin syntyi lukioaikoinani, kun havahduin ympäristön kantokyvyn rajallisuuteen ja kansallisen politiikan suunnattomuuteen. Haluan olla mukana rakentamassa Suomea, jossa myös hiljaisia puolustetaan. 

Opiskelen Tampereen yliopistolla politiikan tutkimusta, jossa pääaineeni on valtio-oppi. Sivuaineena olen lukenut ympäristöpolitiikkaa, aluetieteitä sekä kauppatieteitä. Valmistun yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi syksyllä 2017.

Tällä hetkellä vaikutan kotikaupunkini Järvenpään valtuustossa. Lisäksi olen jäsenenä kaupunkikehityslautakunnassa ja varajäsenenä kaupunginhallituksessa.  Tampereen yliopistolla vaikutan Tampereen ylioppilaskunnan edustajistossa.

Harrastuksen kohteitani ovat politiikan lisäksi liikunta, taiteet ja kotimaiset oluet. Urheilulajeista erityisin minulle on jalkapallo, jota harrastin aktiivisesti yhdeksän vuotta. Olin pitkään myös mukana eri valmennustehtävissä Järvenpään Palloseurassa.

Miksi lähdin mukaan politiikkaan?

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Lapsena katsoin mielelläni Itse valtiaat -televisiosarjaa, jossa leikiteltiin poliittisella satiirilla. Politiikka tuli tutuksi myös perheen kautta, kun vaalien aikana puolueista sekä ehdokkaista analysointiin ruokapöydissä. Lopullinen päätös lähteä mukaan politiikkaan tuli kansainvälisen finanssikriisin myötä. Tällöin havahduin siihen, ettei maailma kehity kohti onnea ja loputonta kasvua kohti. Yhteiskuntamme on hyvin haavoittuvainen takaiskuille. Näitä takaiskuja haluan ennaltaehkäistä.

Päätökseeni vaikutti myös se, että olen luonteeltani sovitteleva, rauhallinen sekä yhteistyökykyinen. Pidin silloin ja pidän edelleen itseäni politiikan, välillä karuunkin, maailmaan sopivaksi persoonaksi. Rauhallisuudellani pystyn käsittelemään vaikeitakin ongelmia ja sovittelevalla sekä yhteistyökykyisellä otteella olen halukas löytämään raitkaisun haastavampiinkin ongelmiin. Perimmäinen palo on halu muuttaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi ja rohkeammaksi. Voivottelun ja uhkakuvien maalaamisen jätän suosiolla muille.

Haluan myös muuttaa perinteistä tapaa tehdä politiikkaa. Oman politiikkani A, B, C ovat  kuuntelukeskustelu ja perustelut. Perinteinen lähtökohta on, että politiikko puhuu ja kansa kuuntelee. Minä haluan toimia toisin. Minä kuuntelen, keskustelen ja perustelen. Kuuntelemalla ja keskustelemalla voi päästä yhteisymmärrykseen tai saada uusia näkökulmia. Perusteluilla puolestaan luodaan vankka pohja omille mielipiteille ja argumenteille. Tällöin myös päätökset ovat tukevammalla pohjalla.

Miksi Vihreät?

Vihreät on Suomessa ainoa puolue, joka ottaa ympäristöongelmat vakavasti. Havahduin ympäristön kantokyvyn heikkenemiseen lukioaikoinani, kun uutiset ilmastonmuutoksen vaaroista ja haitoista alkoivat konkretisoitua. Meille suomalaisille suhde luontoon on aina ollut ainutlaatuinen. Sitä pitää vaalia ja suojella myös jatkossa, jotta jälkipolvet voivat nauttia samoista maisemista kuin mekin tällä hetkellä.

Vihreissä viehätytti myös sen keskusteleva ja avoin ilmapiiri. Perustelut ja argumentit ovat painavammassa roolissa kuin usko auktoriteetteihin tai hierarkiaan. Sukupuoli, ikä tai koulutuksen taso eivät vaikuta asemaasi puolueessa. Kuka tahansa voi kertoa oman mielipiteensä ja toimia poliittisissa luottamustehtävissä. Tasa-arvo kaikilla elämän sektoreilla onkin vihreän liikkeen kulmakiviä ja päämääriä, jotka näkyvät puolueen kaikessa toiminnassa.

Vihreät ovat ääni hiljaisille. Niille, jotka eivät pysty puolustamaan itseään. Toimivat sosiaalipalvelut, ympäristöystävällinen yhteiskunta sekä tasa-arvoinen toimintaympäristö kaikille ovat tavoitteita, jotka keskeisesti ovat osa vihreää ajatusmaailmaa. Tämä on puolue, jossa on helppo olla mukana. Myös tavoite on yksinkertainen: muuttaa mailmaa oikeudenmukaisemmaksi.

Tarkemmin voit lukea Vihreän toiminnan perusteista puolueen verkkosivuilta.

Jos haluat tukea puolueen arvoja sekä toimintaa, liity jäseneksi! Se onnistuu helposti tästä