Mikko pähkinänkuoressa

25-vuotias Järvenpään kaupunginvaltuutettu ja valtio-opin maisterivaiheen opiskelija.

Harrastan lukemista, kirjoittamista, monipuolista liikuntaa sekä hengailua ystävien ja perheen kanssa. Lisäksi seuraan intohimoisesti jalkapalloa ja erityisesti JäPSin otteita.

Innostun helposti uuden opettelusta ja syvällisistä keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa. Kokeilen rohkeasti uusia asioita ja makuja.

Suuttumaan minut saa ihmisten epäoikeudenmukainen kohtelu, turhanpäiväinen tärkeily sekä lyhytkatseinen päätöksenteko.

Järvenpäässä juuret, Tampereella opiskelu.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle elämäntapa. Kipinä yhteisiin asioihin syntyi lukiossa havahtuessani ympäristön kantokyvyn rajallisuuteen ja kansallisen politiikan suunnattomuuteen. Lisäksi halusin muuttaa yleistä käsitystä politiikoista. Olen halunnut olla asioihin perehtyvä, asiansa perusteleva ja kuunteleva politiikko.

Opiskelen Tampereen yliopistolla politiikan tutkimusta, jossa pääaineeni on valtio-oppi. Sivuaineena olen lukenut kansainvälistä politiikkaa sekä ympäristö, kunta- ja aluetieteitä. Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi kesällä 2017.

Tällä hetkellä vaikutan kotikaupunkini Järvenpään kaupunginvaltuustossa, kaupunkikehityslautakunnassa sekä varajäsenenä kaupunginhallituksessa. Opiskelu- ja korkeakoulupolitiikkaan olen päässyt tutustumaan Tampereen ylioppilaskunnan edustajistossa sekä Tampereen yliopiston kollegiossa.

Näkymätön

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Miksi Vihreät?

Vihreät on Suomessa ainoa puolue, joka ottaa ympäristöongelmat vakavasti. Havahduin ympäristön kantokyvyn heikkenemiseen lukiossa, kun uutiset ilmastonmuutoksen vaaroista ja haitoista alkoivat konkretisoitua. Meille suomalaisille suhde luontoon on aina ollut ainutlaatuinen. Sitä pitää vaalia ja suojella myös tulevaisuudessa, jotta jälkipolvet voivat nauttia samoista maisemista ja elinolosuhteista kuin me tällä hetkellä.

Vihreissä viehätytti myös sen keskusteleva ja avoin ilmapiiri. Perustelut ja argumentit ovat painavammassa roolissa kuin usko auktoriteetteihin tai hierarkiaan. Sukupuoli, ikä tai koulutuksen taso eivät vaikuta asemaasi puolueessa. Kuka tahansa voi kertoa oman mielipiteensä ja toimia poliittisissa luottamustehtävissä. Tasa-arvo kaikilla elämän sektoreilla onkin vihreän liikkeen kulmakiviä ja päämääriä, jotka näkyvät puolueen kaikessa toiminnassa.

Vihreät ovat ääni hiljaisille. Niille, jotka eivät pysty puolustamaan itseään. Toimivat sosiaalipalvelut, ympäristöystävällinen yhteiskunta sekä tasa-arvoinen toimintaympäristö kaikille ovat tavoitteita, jotka ovat keskeisesti osa vihreätä ajatusmaailmaa. Tämä on puolue, jossa on helppo olla mukana. Myös tavoite on yksinkertainen: muuttaa mailmaa oikeudenmukaisemmaksi ja ympäristölle kestäväksi.

Tarkemmin voit lukea Vihreän toiminnan perusteista puolueen verkkosivuilta.

Jos haluat tukea puolueen arvoja sekä toimintaa, liity jäseneksi! Se onnistuu helposti tästä

Näkymätön

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Miksi lähdin mukaan politiikkaan?

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, mutta pidin itseäni pitkään sopimattomana politiikan maailmaan hiljaisen ja pohdiskelevan luonteeni vuoksi. Riittämättömät toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä politiikan myllerrys ja suunnattomuus vuonna 2011 olivat kuitenkin lopullinen kipinä poliittiselle uralleni. Halusin tehdä oman osani, jotta tulevaisuus olisi edes piirun verran oikeudenmukaisempi, rakentavampi ja kestävämpi.

Samalla halusin tarjota sovittelevan, rauhallisen ja yhteistyökykyisen vaihtoehdon, joka kuuntelee, keskustelee ja perustelee. Uhkakuvien ja riidanhakuisuuden sijaan tarvitsemme yhteistyötä ja avointa keskustelua yhteiskunnallisista ongelmista. Tätä vaihtoehtoa halusin tarjota vuoden 2012 kuntavaaleissa, jota voidaan pitää poliittisen urani alkupisteenä.

Suureksi yllätyksekseni pääsin vaaleissa Järvenpään kaupungin varavaltuutetuksi. Yllättävä menestys kuntavaaleissa aloitti dominoefektin, jonka kautta perustimme ystävieni kanssa Keski-Uudenmaan vihreät nuoret, joka tarjosi alueen nuorille väylän osallistua politiikkaan ja tehdä konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vaadimme aktiivisesti kotikaupunkiamme Järvenpäätä suojelemaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia kuten ravintola Svengiä ja Pikku-Ainon kotia. Järjestimme myös nuorille keskikesän juhlat, joissa puhuttiin politiikkaa nuorten näkökulmasta matalalla kynnyksellä.

Toiminta kuntapolitiikassa ja paikallisyhdistyksessä synnytti halun ymmärtää yhteiskuntaa laajemmin. Niinpä hain Tampereen yliopistoon opiskelemaan politiikan tutkimusta ja aloitin opintoni Tampereella vuonna 2014. Opintojeni ohella olen säilyttänyt siteeni kotikaupunkiini ja halusin jatkaa minulle tärkeiden asioiden puolustamista ja edistämistä. Kiitos Järvenpään vihreiden, olen pystynyt yhdistämään opintoni ja kuntapolitiikan luontevasti osaksi muuta elämääni.

Opintoni ja kokemukseni kuntapolitiikassa ovat ainoastaan vahvistaneet näkemystäni, että rohkeita ilmaston ja oikeudenmukaisuuden puolestapuhujia tarvitaan edelleen. Tätä työtä haluan jatkaa.

MIKKO VESTERINEN

Syntynyt: 1993, Tuusula.
Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, opiskelija, kaupunginvaltuutettu.

Koulutus


Valtio-opin maisteriopiskelija, Tampereen yliopisto. 2017 –
Yhteiskuntatieteiden kandidaatti
, Tampereen yliopisto. 2017
Nordplus opiskelijavaihto, Kööpenhaminan yliopisto. 01.2017 – 05.2017
Ylioppilas, Järvenpään lukio. 2012

Tärkeimmät luottamustehtävät


Kunnalliset

Järvenpään kaupunginvaltuutettu. 2017 –
Järvenpään kaupunkikehityslautakunta. 2017 –
Järvenpään kaupunginhallituksen varajäsen. 2015 –
Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta (vara). 2015 – 2017
Järvenpään sosiaali- ja terveyslautakunta. 2013 – 2017
Keudan yhtymävaltuusto. 2013 – 2017
Järvenpään varavaltuutettu. 2013 – 2017
Järvenpään opetus- ja kasvatuslautakunta. 2012


Muut

Tampereen yliopiston kollegio (vara). 2017
Tampereen vihreiden vaaliohjelmatyöryhmän puheenjohtaja. 
2016
Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja. 2016
Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen. 2015 – 2017
Järvenpään vihreiden hallituksen jäsen. 2013
Keski-Uudenmaan vihreiden nuorten puheenjohtaja. 2012 – 2013

Työkokemus


Korkeakouluharjoittelija, Valtioneuvoston kanslia. syksy 2018
Myyjä
, Sääksjärven Siwa. kesä 2016
Tapahtumakordinaattori, Allianssi. 12.2015
Myyjä, Järvenpään Valintatalo. kesät 2014, 2015
Matruusi, Suomen puolustusvoimat. 07.2013 – 03.2014
Kassa- ja varastotyöntekijä, Järvenpään Prisma. 2012 – 2013
Jalkapallovalmentaja, Järvenpään Palloseura. 2008 – 2013
Mainostenjakaja, Jakelujuniorit. 2008

Kielitaito


Suomi / äidinkieli
Englanti / hyvä
Ruotsi / tyydyttävä
Tanska / kohtalainen
Saksa / kohtalainen

Valitse vuosi

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Seuraa Twitterissä